Відродження традицій українського народу

Відродження традицій українського народу

/Files/images/2018/gorbova/DSCN0651.JPG У вихованні особистості важливу роль відіграють традиції. Саме тому вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» КЗ «Центр туризму» ЗОР ведуть активне відродження національних свят та традицій. Так, вже вкотре гуртківцями святкуються такі свята, як Різдво, свято Масляної, Великдень, свято Андрія, Катерини, Благовіщеня, а також Дні народження гуртківців, які до того ж нерідко збігаються з народними святами.

Крім того, гуртківці неодноразово під час свят наслідували предків, а саме намагались передбачити свою долю. Для цього, наприклад, старші дівчата з гуртка на свято Катерини поставили гілочку вишні або сливи у воду, а на Водохреща розповіли про стан гілочки. Гуртківці вивчають давні повір’я, пов’язані з народними святами та розповідають про них своїм одноліткам.

Також завжди яскраво у нашому гуртку святкують Дні народження. Так спочатку діти вивчають історію, а потім ласують смаколиками. Інколи доводиться зустрічати свій День народження у колі гуртка під час походів чи експедицій, як Літвін Діані, яка святкувала своє 16-річчя під час археологічної експедиції.

Таким чином, у гуртку діти навчаються та отримають безцінний досвід спілкування з однолітками та підтримки один одного. Наслідуючи попередні покоління, гуртківці стають носіями традицій, які ведуть активну діяльність, залучаючи інших до цього.

Бєлікова Валерія, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство»

КЗ «Центр туризму» ЗОР

Кiлькiсть переглядiв: 0

Фотогалерея

Костянтинівське районне навчально-виховне об'єднання "Гімназія - Мала академія наук №1 "Таврія" Костянтинівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області

72364, Запорізька область, Мелітопольський район, с. Костянтинівка, вул. Шкільна, 147

Телефон(0619) 44-12-71

Дата останньої зміни 18 Січня 2024

Цей сайт безкоштовний!